00 kr

Choke till Amerikanska bilar

 

Förgasarmodell

När en motor är kall kräver den en rikare luft / bränsleblandning för att starta, det är här en choke kommer in i bilden. Choken begränsar luftflödet genom förgasaren, vilket betyder att det kommer mer bränsle och mindre luft in i insugningsröret. Det finns förgasare både med och utan choke, det finns också flera typer att välja mellan. Men oavsett vilken typ av choke du har på din amerikanska bil så hittar du delarna och tillbehören du behöver här.

Vilka olika typer av choke finns det?

Manuell choke - är en choke som styrs av en spak på sidan av förgasaren, som man sedan justerar med hjälp av en spak inuti bilen.

Automatisk choke - choke som styrs av en metallfjäder. När motorn värms upp värmer den metallfjädern. När fjädern värms upp expanderar den, roterar och öppnar chokeplattan. 

Elektrisk Choke - En elektrisk choke är en automatisk choke som använder el för att värma fjädern och gradvis öppna choken.

Divorced Choke – Automatisk choke där metallfjädern placerad i insugsgrenröret. Fjädern ansluts till förgasaren med en liten stång och värms upp av avgaserna som strömmar genom passagen.

Hot Air Choke – En automatisk choke där metallfjädern placerad i sitt eget hölje. Ett rör ansluts till höljet och tillför luft som är uppvärmd av avgaserna.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen