00 kr

Turbo & Kompressor till Amerikanska bilar

Maximera hästkrafterna i din USA-bil med Turbo eller Kompressor!

Bilmärke

Motor

Öka accelerationen på din USA-bil med en turbo eller en kompressor från The Drivzone. Vi har ett handplockat sortiment med högkvalitativa produkter att välja emellan.

Vad är skillnaden mellan en turbo och en kompressor?

En turbo och en kompressor är två alternativ som gör att du ganska enkelt kan öka hästkrafterna i din USA-bil, men det kan vara svårt att veta vilken utav dem man ska välja. Båda tjänar samma syfte, det vill säga att öka accelerationen. Detta gör de genom att komprimera luften som kommer in i motorn, komprimeringen gör att mer luft kan få plats i cylindrarna. Mer luft innebär också mer bränsle, vilket resulterar i ökade hästkrafter.

Den största skillnaden mellan en turbo och en kompressor är i konstruktionen. Kompressorn ansluts direkt till motorn med en rem, medan en turbo får sin kraft från avgaserna. I teorin är turbon effektivare eftersom den använder den bortkastade energin i avgaserna, men eftersom turbon skapar ett mottryck i avgassystemet så blir det en viss gasfördröjning när du trycker foten på gaspedalen. Med en kompressor blir det ingen fördröjning, eftersom den är direkt ansluten till motorn. Men kompressorn är mindre effektiv än turbon eftersom den använder motorns kraft, därav tenderar kompressorer att vara mindre bränsleeffektiva.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen