00 kr
251 Produkter

Kolvar & Tillbehör till Amerikanska bilar

 

Om kolvarna slits ut eller går sönder kan resultatet vara förödande. Problemen kan sträcka sig från minskad motoreffekt till ökade utsläpp och överhettning av motorn. Om du behöver byta kolvar på din USA-bil så hittar du ersättningskolvar av högsta kvalitet här i våra digitala hyllor!

Vad är kolvar?

Kolvarna är de mekaniska komponenterna som bär trycket från bränslet och förvandlar det till att få din USA-bil att röra sig framåt. Kolvarna rör sig upp och ned i cylindrarna för att kunna överföra kraften från bränslet, som expanderar i cylindrarna, till vevaxeln för att kunna vrida hjulen. Kolvringar tätar gapet mellan kolven och cylindern, kontrollerar oljan som smörjer cylindern och leder bort värme. 

När behöver jag byta kolvar?

Skador på kolvarna beror oftast på att man har en kolv med felaktiga dimensioner, felaktigt kylsystem, felaktigt bränsleflöde och fel bränslekvalitet, detonation, felaktiga topplockskomponenter, trasiga ventiler eller kolavlagringar. Då kan man uppleva problem som att motorn låter mer än den brukar, att motorn feltänder eller minskad kompression. 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen