Trygg E-Handel

00 kr

Topplock & Tillbehör till Amerikanska bilar / USA bilar

Delar till topplocket på din USA-bil!

Är topplocket till din amerikanska bil skadat? Eller läcker topplockspackningen? Om du behöver nya delar till topplocket på din USA-bil så hittar du dem här i våra digitala hyllor!


39 Produkter

Bilmärke

Motortyp

Varumärke

Varför behövs topplock till bilen?

Topplocket monteras på toppen av motorblocket över cylindrarna. Det fungerar som ett hus för komponenter som inlopps- och avgasventiler, fjädrar och lyftare och förbränningskammaren. Topplocket, som även kallas cylinderhuvudet, har som huvuduppgift att stänga den övre delen av förbränningskammaren. Passagerna i topplocket tillåter luft och bränsle att flöda inuti cylindern samtidigt som avgaserna kan strömma ut ur det. Topplocket kanaliserar också kylvätskan in i motorblocket och kyler därmed ner motorkomponenterna. Med hjälp utav en topplockspackning hjälper den även till att förhindra att vatten eller olja läcker in i förbränningskamrarna. 

När behöver jag byta topplocket?

Det vanligaste felet när det kommer till topplocket är att topplockspackningen börjar läcka på grund av slitage, men själva topplocket kan också skadas och spricka av de höga temperaturerna och vibrationerna från motorn. 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen