00 kr
13 Produkter

Manuella Växellådor & Tillbehör till Amerikanska bilar

 

Föredrar du en bil med manuell växellåda? Håller du på med racing eller drifting där manuell låda är ett måste! En manuell låda är billigare och enklare att underhålla automatisk låda, men när du är i behov av delar som kopplingskit eller en ny manuell växellåda hittar du det här hos oss på TheDriveZone.

Hur vet jag när min manuella växellåda behöver service?

Om du upplever något av följande problem bör du genast kontrollera din manuella växellåda:

  • Det känns som att kopplingen slirar när du byter växel - Tecken på en slirande koppling kan vara att det luktar bränt och höga motorvarv när du släpper. 
  • Kopplingspedalen känns konstig. Om du märker att kopplingen beter sig annorlunda och inte känns som den brukar, så kan det vara en bra idé att kontrollera den manuella växellådan på din USA-bil.
  • Skrikande, surrande eller visslande ljud när du byter växel - Detta kan förstås också hända när du växlar utan att lägga i kopplingen ordentligt, men om det fortfarande kommer missljud när du växlar ordentligt så bör du kontrollera växellådan. Om du inte lyckas få i växlarna ordentligt med din manuella växellåda så har du förmodligen problem med det hydrauliska trycket. Det uppstår när det finns en läcka vid huvud- och slavcylindrarna.
  • Konstiga dofter i allmänhet - Även om det inte luktar bränt som det brukar göra när kopplingen slirar, så kan andra dofter vara tecken på andra problem. När avgasdoften ändras är det alltid klokt att lämna in bilen på verkstad.
  • Fördröjningar i växlingen är också ett stort tecken på problem med den manuella växellådan. Om du märker att växlingen sker en sekund eller två efter att den borde ha klickat in, så bör du kontrollera växellådan.

Om du märker något av dessa fel med din manuella växellåda så bör du åtgärda de så fort som möjligt! Växellådan är en av de viktigaste delarna på din USA-bil och att köra runt med en defekt växellåda kan bli en dyr historia.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen