00 kr

Vi som jobbar här, del 1

Oliver Landgrens 1969 Charger

Att växa upp i en miljö där usabilar är en lika självklar ingrediens som Kalle Anka är på julafton sätter sina spår. För Olivers del har det resulterat i att listan på amerikanarna som passerat imponerar. Inte minst med tanke på att han ”endast” är drygt 30 år gammal.

-Pappa har alltid pysslat med jänkare, och en av alla bilar han ägt under min uppväxt är en -69 Charger, något som kanske omedvetet ligger till grund för att jag själv har en just sådan, säger Oliver.

När Oliver börjar lista allt han ägt under åren kan jag ana att intresset för muskler dominerar, bortsett från någon van och Suburban som passerat.

-Får några år sedan hade jag bland annat en -69 Nova som jag rejsade en del med. Det var en hyffsat pigg bil med 454 cui på cirka 1 100 hästar som gick låga 10:or. 

Men som så oftast kommer saker i livet emellan som ändrar bil-livet, och i Olivers fall var det flickvän, barn och hus som åkte överst på prioriteringslistan, vilket gjorde att Novan såldes. 

Men kvar i garaget stod hans -69 Charger.

-Jag var 19 år gammal när jag köpte den, och jag lovade mig själv att inget skulle kunna påverka mig som skulle göra att jag skulle avyttra den. Och så blev det.

Uppenbarligen hade han rätt, då vi denna soliga vårdag står öga mot öga med en av landets hårdaste Charger. 11 år efter att han köpte den.

-Den var billig, men med en potential som tilltalade mig rejält. Den var långt ifrån komplett, men trots det tvekade jag inte.

Oliver köpte den december 2010, och efter intensivt skruvande, som bland annat innefattade att sätta i en lätt uppskrämd 383 cui med ett Offenhauser tunnelram-insug med dubbla Edelbrock 500 och en 727 låda blev det premiärtur redan i juni samma år.

Efter en snabb huvudräkning får jag det till att det var tio år sedan den åkturen ägde rum, men någon större totalrenovering har uppenbarligen inte skett sen den dess. Vad är då Olivers plan med bilen?

-Den ska bli blanksvart, i 100% originalskick, säger han först allvarligt innan axlarna börjar guppa upp och ner och allvaret byts mot ett skratt.

-Nej, jag ska behålla det här stuket. Förut var man ganska ensam om det, men nu finns det några fler som valt att behålla patinan. Och jag gillar det.

Vad Oliver pysslar med till vardags har ni kanske redan listat ut när ni läst rubriken. Jo, han är en av oss på DriveZone som lyfter på luren när ni ringer hit och ska köpa usabildelar!

//Välkomna hit

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen