00 kr

TheDriveZone Blogg - Läsning för USA-bils-fanatikern!

Livet med Amerikanska bilar som främsta intresse är, som ni vet, innehållsrikt. Från Road Trips och träffar till sena kvällar i garaget. Däremellan konsumerar vi tidningar om bilarna. Från utomstående hör man ofta "Räcker inte det?", när de inser tiden vi lägger på vår "hobby". Det korta svaret är naturligtvis - Nej. Därför har vi valt att tillföra ännu mer och lanserar vår blogg! Här kan du läsa om allt som har med muskelbilskulturen att göra. Vi fyller på kontinuerligt så kika förbi denna sida titt som tätt för lite härlig läsning!

Japans historiska framgångsrecept: bilkopiorna

TDZ Blogg 11 // 11 Februari 2022

Numera står sig japanska bilar tämligen väl i konkurrensen. Chansen är stor att svaret blir "Toyota" om du ber någon nämna det bilmärke i världen som har den högsta kvaliteten...

Historien om två bilar som är allt, ingenting och mer därtill

TDZ Blogg 10 // 4 Januari 2022

Ta en högpresterande muskelbil med många hundratalet hästkrafter, kapa av en del av karossen och ersätt det med ett flak. Där har du fordonet som i USA kallas coupé utility. Det här är historien om Ford Ranchero och Chevrolet El Camino, två udda fåglar i den amerikanska bilfaunan...

När världen krympte

TDZ Blogg 09 // 3 December 2021

Energikris och ökande konkurrens från omvärlden. Där har du två av de viktigaste anledningarna till att den amerikanska bilindustrin började krympa sina fordonsmodeller tidigt 1970-tal. Det var också under detta årtionde som världen för första gången började dra ihop sig på allvar. Minska i omfång...

55 år med Camaro!

TDZ Blogg 08 // 5 November 2021

Det är väl knappast någon nyhet numera att Chevrolet Camaro föds i General Motors drypande ångest för att ha blivit frånåkta av Ford Motor Company. Mellan april 1964 och samma månad ett år senare säljs 418 000 stycken Ford Mustang. Chevrolet har inget komma med...

Fälgfrossa

TDZ Blogg 07 // 4 Oktober 2021

Hur stor del av en bils yttre dikteras av fordonens fälgar? 33 procent? Hälften rentav? Vi vet inte, men vi vet att fälgvalet spelar en betydelseful om inte till och med en avgörande roll för ett bils utseende. Varje fälg har alltid en bil som är som klippt och skuren var den. Vi har gjort en liten kartläggning och detta är vad vi kom fram till.

Mer än bara dragracing

TDZ Blogg 06 // 20 Augusti 2021

Det finns mycket roligt en kan hitta på med amerikanska bilar. Dragracing, till exempel. Men att köra fort på bana med V8:or är mer än bara 402 meter rakt fram i raskt tempo. Intresset för banracing växer, inte minst i Sverige. Vi tar dig med på en resa med apex i sikte, med skrikande däck genom chikaner och hårnålskurvor.

Corvette - USA:s enda sportbil - eller?

TDZ Blogg 05 // 26 Juli 2021

Visst. Utseendet är sportigt där på 50-talet när Corvetten föds. Karossens linjespel andas fart, fläkt och flärd. Men under det första årtiondet är nog Corvette mest av allt att betrakta som en form av GT-vagn.

En grand tourer gjord för högre hastigheter och långresor genom att kombinera prestanda med lyx.

Hot Rod-kulturen i USA: Då och nu.

TDZ Blogg 04 // 07 Juli 2021

I slutet av andra världskriget tar det fart på allvar. Det är också av den orsaken som vi ibland kan se flygplansstolar av aluminium monterade i hot rods. Det är efter det stora kriget som överskottslagren i USA sväller rejält, och det blir billigt att köpa häftiga och lätta bildelar att bygga snabba bilar av. Hot rodden är född.

Tidernas snyggaste pickuper!

TDZ Blogg 03 // 05 Juni 2021

USA är pickupernas förlovade land. Det är, bokstavligen, sedan gammalt. Låt oss börja och sluta där, i jakten på tidernas snyggaste arbetsfordon. Vi börjar så klart med den mest klassiska pickupen av dem alla. Ett val få om någon kommer att ha invändningar mot. Ett arbetsfordon som började tillverkas 1948 och som fortfarande är i produktion.

En Hyllning till Plymouth RoadRunner

TDZ Blogg 02 // 04 Maj 2021

Road Runnerns plats i kulturen då. Helt klart tar den sin början i form av biltutan Plymouth lät utveckla och tillverka. Som låter väldigt lika seriefigurens läte, i form av retfulla "Beep beep!".
Själva höljet på tutan har följaktligen också ett klistermärke föreställandes den långbenta fågeln, och texten "Voice of Road Runner".

Vilken är tidernas fränaste muskelbil?

TDZ Blogg 01 // 01 April 2021

Det är många kafferaster på vårt kontor som ägnats åt den frågan. För att inte tala om fredagskvällar... Men för att kora tidernas fränaste muskelbil krävs en sak: En tydlig definition av vad vi menar är en muskelbil? Vi börjar så klart med den mest klassiska pickupen av dem alla. Ett val få om någon kommer att ha invändningar mot.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen