Trygg E-Handel

Bränsletankar till Amerikanska bilar / USA bilar

Bränsletankar för bensin & diesel till din USA-bil!

Bränsletanken på din USA-bil är mycket mer än bara en behållare för diesel eller bensin. Förutom att vara en reservoar för bränslet, rymmer tanken på de flesta moderna bilarna även den elektriska bränslepumpen och bränslemätaren. Bafflarna inuti tanken minimerar buller och förhindrar bränslet från att glida i väg från pumpupptagningen. Bränsletanken är även en nyckelkomponent i Evaporative Emission Control System (EVAP), som förhindrar att bränsleångorna släpps ut i atmosfären. Bränsletankar är tillverkade av metall eller plast. Till metalltankar använder man stålplåt eller aluminium som sedan stansas och svetsas ihop. Plasttankar är gjorda av högdensitetspolyeten (HDPE) som formblåses till önskad form.

Oavsett konstruktion så befinner sig alla bränsletankar i den tuppa miljön under bilen, där de utsätts för regn, snö, is, smuts, vägsalt och skräp. Korrosion kan perforera metalltankar och resultera i bränsleläckage. Extrema temperaturer och vibrationer kan orsaka att plasttankar spricker och läcker, och båda typerna kan drabbas av stötskador. Förutom yttre korrosion kan även ståltankar rosta inuti. Rostpartiklar och andra föroreningar kan täppa till bränslepumpens sil och bränsleinsprutaren, vilket resulterar i minskat bränsleflöde och överansträngning på bränslepumpen som gör att den går sönder. I själva verket är föroreningar i bränsletanken en av de största orsakerna till fel på bränslepumpen, men en rostangripen bränsletank kan vara svår att rengöra noggrant. För att du ska slippa oroa dig för ytterligare problem så har vi handplockat prisvärda, högkvalitativa bränsletankar som passar sömlöst på din amerikanska bil!

Bilmärke

Bilmodell

Varumärke

The DriveZone är butiken för oss som kör USA bil! Oavsett om du kör en Chevrolet, Cadillac, Plymouth, AMC, Buick, Ford, Lincoln, Chrysler, Dodge eller Jeep så hittar du delarna och tillbehören till din amerikanska bil i våra digitala hyllor.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen