Trygg E-Handel

Choke till Amerikanska bilar / USA bilar

Hitta choke & choke-tillbehör till din USA-bil här på The DriveZone!

När en motor är kall kräver den en rikare luft / bränsleblandning för att starta, det är här en choke kommer in i bilden. Choken begränsar luftflödet genom förgasaren, det betyder att det kommer mer bränsle och mindre luft in i insugningsröret. Det finns förgasare både med och utan choke, det finns också flera typer att välja mellan.

En manuell choke styrs av en spak på sidan av förgasaren, som man sedan justerar med hjälp av en spak inuti bilen. En automatisk choke använder en metallfjäder för att styra choken. När motorn värms upp värmer den metallfjädern. När fjädern värms upp expanderar den, roterar och öppnar chokeplattan. Det finns även olika typer av den automatiska choken:

  • Elektrisk Choke - En elektrisk choke använder el för att värma fjädern och gradvis öppna choken.
  • Divorced Choke – Här är metallfjädern placerad i insugsgrenröret. Fjädern ansluts till förgasaren med en liten stång och värms upp av avgaserna som strömmar genom passagen.
  • Hot Air Choke – Med en Hot Air choke är metallfjädern placerad i sitt eget hölje. Ett rör ansluts till höljet och tillför luft som är uppvärmd av avgaserna.

Men oavsett vilken typ av choke du har på din amerikanska bil så hittar du delarna och tillbehören du behöver här.

Varumärke

The DriveZone är butiken för oss som kör USA bil! Oavsett om du kör en Chevrolet, Cadillac, Plymouth, AMC, Buick, Ford, Lincoln, Chrysler, Dodge eller Jeep så hittar du delarna och tillbehören till din amerikanska bil i våra digitala hyllor.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen