Trygg E-Handel

Insug till Amerikanska bilar / USA bilar

Få bättre flöde i din USA-bil med ett insug från The DriveZone!

Din USA-bil behöver andas, precis som du. Bilen är som din kropp och insuget som dina lungor. Insuget kanaliserar luften som behövs för förbränning in i cylindrarnas inloppsportar, så att rätt mängd luft kan blandas med rätt mängd bränsle. Luften kommer in från en central punkt, en förgasare eller ett gasreglage, och färdas sedan genom enskilda passager till cylindrarna. Beroende på fordonsmodell kan insuget monteras antingen ovanpå motorn mellan cylindrarna eller på sidan av motorn. Om du hör ett väsande, visslande, sugande, slukande eller till och med slurpande ljud när bilen går på tomgång kan det vara dags att byta insug. Tomgången kan även kännas grov och motorn kan till och med stanna helt vid låga hastigheter. En annan indikator på att det kan vara dags att byta utsug är att bilen fortsätter att vara i gång när du vridit av tändningen, eller att det känns trögt när du accelererar. Med tiden kan ditt insug också rosta då det transporterar kylarvätska.

Det finns även fördelar med att byta ut insuget som installerades i fabrik även om du inte upplever några problem! Du får bättre flöde och oftast lägre bränsleförbrukning, fler hästkrafter, mer vridmoment och bättre gasrespons. På en standard V8 är insuget oftast tillverkat i gjutjärn, vilket är tyngre och har sämre flöde. För att få bättre prestanda kan det då vara en god idé att byta ut insuget i gjutjärn mot ett insug i aluminium. I våra digitala hyllor hittar du insug i aluminium av högsta kvalitet från Edelbrock!

Bilmärke

Motortyp

Varumärke

The DriveZone är butiken för oss som kör USA bil! Oavsett om du kör en Chevrolet, Cadillac, Plymouth, AMC, Buick, Ford, Lincoln, Chrysler, Dodge eller Jeep så hittar du delarna och tillbehören till din amerikanska bil i våra digitala hyllor.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen