Trygg E-Handel

Manuella Växellådor & Tillbehör till Amerikanska bilar / USA bilar

Manuella Växellådor & Tillbehör till Amerikanska bilar!

Även fast 90% av dagens bilar har automatisk växellåda, så finns det fortfarande några som föredrar manuella växellådor och kan inte tänka sig att köra något annat. Om man håller på med racing eller drifting är det snarare ett måste! Några fördelar med en manuell bil är att den är billigare än en bil med automatlåda, de är även billigare att underhålla och reparera. Den manuella växellådan är snällare mot bromsarna, eftersom automatlådan hela tiden är inställd på att flytta bilen framåt när man har i drive - även om man stannat. Man behöver inte byta växellådsolja lika ofta, bränslekostnaden är lägre, och kopplingsbyten är ungefär halva kostnaden på manuella bilar jämfört med automatiska.

Om du upplever något av följande problem bör du genast kontrollera din manuella växellåda:

  • Det känns som att kopplingen slirar när du byter växel - Tecken på en slirande koppling kan vara att det luktar bränt och höga motorvarv när du släpper. Kopplingspedalen känns konstig. Om du märker att kopplingen beter sig annorlunda och inte känns som den brukar, så kan det vara en bra idé att kontrollera den manuella växellådan på din USA-bil.
  • Skrikande, surrande eller visslande ljud när du byter växel - Detta kan förstås också hända när du växlar utan att lägga i kopplingen ordentligt, men om det fortfarande kommer missljud när du växlar ordentligt så bör du kontrollera växellådan. Om du inte lyckas få i växlarna ordentligt med din manuella växellåda så har du förmodligen problem med det hydrauliska trycket. Det uppstår när det finns en läcka vid huvud- och slavcylindrarna.
  • Konstiga dofter i allmänhet - Även om det inte luktar bränt som det brukar göra när kopplingen slirar, så kan andra dofter vara tecken på andra problem. När avgasdoften ändras är det alltid klokt att lämna in bilen på verkstad.
  • Fördröjningar i växlingen är också ett stort tecken på problem med den manuella växellådan. Om du märker att växlingen sker en sekund eller två efter att den borde ha klickat in, så bör du kontrollera växellådan.

Om du märker något av dessa fel med din manuella växellåda så bör du åtgärda de så fort som möjligt! Växellådan är en av de viktigaste delarna på din USA-bil och att köra runt med en defekt växellåda kan bli en dyr historia.

 


0 Produkter

The DriveZone är butiken för oss som kör USA bil! Oavsett om du kör en Chevrolet, Cadillac, Plymouth, AMC, Buick, Ford, Lincoln, Chrysler, Dodge eller Jeep så hittar du delarna och tillbehören till din amerikanska bil i våra digitala hyllor.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen